English Deutsch Italiano
e-mail: jelsa@termorad.hr

 Naslovnica     Kućni red     Fotografije      

Jelsa

Svojim elegantnim pročeljima iz prošlog stoljeća, smještena na rubu antičkog polja, Jelsa nas vraća u tisuće godina staru kulturu otoka. Grapčeva špilja u neposrednoj blizini kolijevka je hvarske civilizacije, značajne za cijeli neolitski Mediteran. Ne može sa sigurnošću tvrditi tko je sagradio Tor, misterioznu utvrdu nad gradom. Jesu li to bili Iliri ili Grci? Neodgovorena pitanja iz daleke povijesti Jelse navode nas na razmišljanje o prošlim vremenima.

Ipak, Jelsa je jedan od najživljih otočkih gradova, zgusnut oko slikovitog trga koji dodiruje obalu, a svojim trapezom prilazi crkvi Sv. Fabijana i Sebastijana. Grad se grana u splet uličica kojima gospodari pjaceta sa crkvicom Sv. Ivana, koja je kao i sama Jelsa doživjela mnoge pregradnje. Nekada je Jelsa bila grad pomorstva i vina, a danas je uglavnom turistički grad.

 

Kamp "Holiday"

Kamp "Jelsa" smješten je na sjevernom dijelu otoka Hvara, najsunčanijeg otoka na Jadranu. Udaljen je 1 km od centra grada Jelse, a od najvećeg grada na otoku, Hvara, 20 km. Iznad kampa Jelse 2-3 km nalazi se stari grad Pitve iz vremena grčke antike i rimskog doba.

U centru Jelse nalaze se trgovine, restorani, barovi, banka, ambulanta, ljekarna, kran, vez i mjesto za porinuće plovila te drugi sadržaji namijenjeni turistima.

Kapacitet kampa je 50 mjesta za auto prikolice, te 250 mjesta za šatore.

Na sjevernoj strani kampa proteže se prekrasna stjenovita plaža, dok je na zapadnoj strani smještena pješčana plaža u uvali.

Unutar kampa gostima su na raspolaganju moderno uređeni i opremljeni sanitarni prostori, strojevi za pranje i peglanje odjeće, rashladni uređaji, mjenjačnica i trgovina. Postoji mogućnost korištenja telefona, telefaksa te pristupa Internetu.

U sklopu kampa nalazi se restoran Lanterna koji svakodnevno nudi riblje i razne druge mediteranske specijalitete. Gostima je na raspolaganju prostrana terasa s preko 100 sjedećih mjesta, s pogledom na more, u hladu borove šume s mirisom lavande i ružmarina.

Za aktivno provođenje odmora u blizini kampa mogućnosti su neograničene: windsurfing, skijanje na vodi, ronjenje, jedrenje, iznajmljivanje bicikla, jogging, tenis, stolni tenis, rolanje, pješačenje i planinarenje južnom stranom otoka Hvara…

Kako bi se gosti dodatno zabavili u kampu se jednom tjedno organizira fešta "Ribarska noć". Postoji mogućnost organiziranja roštiljade po želji kampera.

Osoblje kampa Jelsa potrudit će se izaći u susret svim Vašim željama i potrebama, te učiniti Vaš odmor nezaboravnim.